Adatvédelem

Kedves Látogatónk! Kedves Ügyfelünk!

Spranz Gyógyászati Segédeszköz Kereskedő Kft. tiszteletben tartja és védi az Ön személyes adatait. Az alábbiakban ismertetnénk Önnel, hogy a Spranz Kft. (Cégvezető: Sas Mártonné, Cím: 2097 Pilisborosjenő, Fő utca 3., Cégjegyzékszám: 13-09-067714, Adószám: 10889091-213) mely személyes adatait tárolja és használja fel. Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el ezt a tájékoztatót, és bárminemű probléma esetén nyugodtan forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeinken:
Email: info@spranz.hu
Telefon: +3626336322, +3626336122
Cím: 2097 Pilisborosjenő, Fő utca 3.

Hogyan szerezhetünk tudomást az Ön személyes adatairól?

Az Ön személyes adatairól akkor szerezhetünk tudomást (akkor gyűjtjük be), mikor rendel tőlünk, felhív minket vagy faxol nekünk, e-mailt vagy levelet küld nekünk, ill. meglátogatja a weboldalunkat.
A papíron rögzített rendeléseket, a faxokat és a leveleket cégünk minden esetben tartalmuktól függően külön dossziékban tárolja el a Spranz Kft. székhelyén.
Telefonos megkereséseit nem tároljuk el.
Az elektronikus formában történő megkereséseit számítógépes rendszereink rögzítik.
Papíron rögzített rendeléseit számítógépes ügyviteli rendszerünkben is eltároljuk.
Az alábbiak külön kitérnék a weboldalunkon történő, ill. a rendelések teljesítése érdekében történő adatgyűjtésre és kezelésre.

Adatgyűjtés és kezelés a weboldalunkon

Weboldalunk szolgáltatója biztonsági okokból naplózza az Ön weboldalunkon történő böngészését, azaz eltárolja az Ön IP címét, böngésző típusát, operációs rendszerét, a megtekintett oldal címét és a megtekintés idejét. (Mivel az IP címe beazonosítja Önt, ezért ez személyes adatnak minősül.)
A Spranz Kft. az Ön naplózott tevékenységét nem használja fel semmilyen célra sem és nem adja tovább harmadik fél részére, egyetlen esetet kivéve: amennyiben a weboldalt támadás éri, a web-szolgáltatónkkal és a nyomozati hatóságokkal együttműködve megpróbáljuk kideríteni a támadó személyét a napló alapján. Ekkor a nyomozati hatóságoknak át kell adnunk a weboldalunk naplóját, benne az Ön személyes adataival.

A webszolgáltatónk neve, címe és egyéb adatai

Név: Tárhely.Eu Szolgáltató Kft.
Cím: 1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. em. 241.
Cégjegyzékszám: 01-09-909968
Adószám: 14571332-2-42

Adatgyűjtés és kezelés a rendelések teljesítése érdekében

Amennyiben megrendeli a Spranz Kft. által forgalmazott egy vagy több terméket, a kézzel írott megrendelő lapon a megrendelt termékeken kívül berögzítjük az Ön nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét (ha van), TAJ számát, közgyógyigazolvány számát (amennyiben rendelkezik azzal), az egyes testméreteit, és (amennyiben sérvkötőt rendel) a sérvének pontos helyét, állapotát.
A megrendelő lapokon szereplő adatokat az ügyviteli szoftverünkbe is felrögzítjük. Ugyancsak ebben a szoftverben tároljuk el az Ön receptjeinek (vényeinek) adatait is. Adatbázisunkat a lentebb jelzett szolgáltatónál tároljuk el.
Ezek az adatok a megrendelés teljesítéséhez, számlázásához, ill. a receptek (vények) az OEP felé való elszámolásához szükségesek. Felhasználásukkal jogszabályi kötelezettségünknek teszünk eleget. Telefonszámát és e-mail címét a gyorsabb kapcsolatfelvétel miatt kérnénk el Öntől.
Amennyiben a megrendelt termékeket nem személyesen a Spranz Kft. képviselője adná át Önnek, hanem az Ön kérésére a termékeket postai úton vagy futárszolgálat igénybevételével kézbesítenék, a nevét és címét az igénybe vett futárszolgálat vagy a Magyar Posta Zrt. részére át kell adnunk a kézbesítés teljesítéséhez.
A Spranz Kft. az Ön rendeléseinek teljesítéséhez szükséges adatait nem adja át harmadik fél részére, hacsak jogszabályok vagy egyéb hatóság nem kötelez minket erre. Ilyen eset például a receptek OEP felé történő elszámolása. Ekkor az OEP felé át kell adnunk az Ön személyes adatait.

Adatgyűjtés és kezelés a rendelések teljesítése érdekében kiskorú (18. életévét be nem töltött) vagy cselekvőképtelen személyek esetén

Kiskorú vagy cselekvőképtelen személyek csak törvényes képviselőjükön keresztül rendelhetnek a Spranz Kft.-től. Adataik gyűjtése és kezelése megegyezik az előző fejezetben leírtakkal.

Az adatbáziskezelő rendszerünk szolgáltatójának neve, címe és egyéb adatai

Név: Google Commerce Limited
Cím: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland
Adószám: HU 30312067-2-51

Az Ön jogai

Amennyiben a törvények és jogszabályok ezt lehetővé teszik, Ön ingyenesen kérheti adatainak módosítását, helyesbítését, és törlését, továbbá fenti elérhetőségeinken bármikor szívesen tájékoztatjuk Önt adatainak kezeléséről, feldolgozásáról.
Kérésére ingyenesen átadjuk Önnek elektronikus formában az Önről a Spranz Kft.-nél tárolt adatokat, ill. továbbítjuk azokat egy Ön által megjelölt harmadik fél részére. (Kérjük, vegye figyelembe, hogy az adatok átadását 10 munkanapon belül áll módunkban teljesíteni.)
Amennyiben úgy érzi, hogy az adatkezelés és felhasználás során az Ön személyes jogai sérültek, forduljon hozzánk bizalommal, hogy minél előbb orvosolhassuk az Ön problémáit. Ebben az esetben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, ill. a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszékhez is fordulhat jogorvoslatért.

Bővebb információ

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE.